Honderden naaktfoto's van beroemdheden gehackt door lek in iCloud

Een hacker zegt honderden naaktfoto’s te bezitten van tientallen bekende artiesten. De lekker zegt onder andere naaktfoto’s van Jennifer Lawrence en Rihanna te hebben. De hack doet de geruchten opladen dat er een ernstig beveiligingslek in Apples iCloud-opslagdienst zit.

De naaktfoto’s werden vannacht op het online forum 4chan geplaatst. In de uren daarop lekten steeds meer foto’s, en de hacker claimt er nog heel veel meer te hebben. Volgens Buzzfeed bestaan er ook naaktfoto’s van Avril Lavigne, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian en Selena Gomez. Volgens celebrity-nieuwssites gaat het om de grootste hackschandalen van beroemdheden in lange tijd.

Lek in iCloud


Kort nadat de eerste foto’s online verschenen, gingen er geruchten dat de foto’s verkregen waren via iCloud, de online opslagdienst van Apple. De foto’s waren namelijk allemaal afkomstig van een iPhone of iPad. Bovendien stond in de EXIF-informatie van de foto’s te lezen dat het om recente afbeeldingen ging, van hooguit 2 maanden oud. 4chan-gebruikers gaan er daarom vanuit dat het om een recent beveiligingslek gaat.

“Nep”


Apple wil nog niet reageren op de geruchten. Er komen inmiddels steeds meer reacties binnen van de beroemdheden die slachtoffer zijn geworden, en veel ervan ontkennen dat de foto’s echt zijn. Alleen Jennifer Lawrence heeft een reactie gegeven, waarin ze de authenticiteit van de foto’s bevestigd.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>