‘Luchthaven Charleroi was met malware besmet’

'Luchthaven Charleroi was met malware besmet'Foto:  Getty

Belgisch dagblad De Standaard meldt dat op basis van verschillende anonieme bronnen.

Hackers zouden servers van Brussels South Charleroi Airport nabij de stad Charleroi hebben gehackt. De servers zouden gedurende mei en juni van dit jaar deel hebben uitgemaakt van een zogenoemd botnet.

Het is onduidelijk tot welke informatie de malware toegang heeft gehad. De Standaard meldt dat langs de getroffen servers allerlei informatie over zowel de luchthaven als zijn passagiers wordt verstuurd.


Ontkenning


De hack zou aan het licht zijn gekomen toen een beveiligingsbedrijf verdacht internetverkeer rond de luchthaven opmerkte. Daarop zijn de Belgische autoriteiten direct ingelicht. De zaak zou nu worden onderzocht door het federaal parket.

De problemen zouden inmiddels zijn verholpen, al ontkent de luchthaven dat die er ooit zijn geweest. “Onze IT-diensten en onze juridische afdeling weten van niets”, aldus een woordvoerder van het vliegveld.

Een van de bronnen van De Standaard reageert laconiek. “Niemand bevestigt graag dat er is ingebroken”, aldus de bron. “Slecht nieuws over een hacking kan de luchthaven missen als kiespijn.”

De drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden

Hoe pakken Nederlandse providers botnets aan?

 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>