‘Windows 9 voegt desktop- en tegelomgeving meer samen’

'Windows 9 voegt desktop- en tegelomgeving meer samen'

Dat meldt althans The Verge op basis van anonieme bronnen en gelekte screenshots die gepubliceerd zijn op Myce.

Microsoft maakte al eerder bekend dat het startmenu terugkomt in Windows 9 of misschien zelfs in een update van het huidige Windows 8.1. Het bedrijf liet toen al een eerste screenshot zien.

Het nieuwe gelekte screenshot toont een uitgebreidere versie van het menu met aangepaste tegels. Gebruikers kunnen zelf naast de vaste onderdelen nieuwe tegels toevoegen aan het startmenu. Zo zijn bijvoorbeeld een gezondheidstegel, weertegel en agendategel te zien.

Volgens The Verge is het mogelijk om het startmenu in Windows 9 te vergroten tot het volledige scherm waardoor de desktopomgeving meer op de tegelomgeving uit Windows 8 gaat lijken.


Tegelomgeving


In Windows 8 introduceerde Microsoft een nieuwe omgeving gericht op tablets en laptops met touchscreens. Deze omgeving met grote tegels sloeg echter niet aan bij desktopgebruikers die het moesten doen met de oude omgeving die ook in Windows 8 nog beschikbaar is.

In Windows 9 lijken de omgevingen dus meer te worden samengevoegd. Een tweede screenshot van Myce laat namelijk ook zien dat zogeheten ‘metro-apps’ uit de tegelomgeving kunnen draaien binnen de desktopomgeving.

Windows 9 krijgt naar verwachting een heel nieuw uiterlijk en wordt in april 2015 verwacht.

Bekijk de belangrijkste vernieuwingen in Windows 8.1

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>