Android en Bitcoin doelwit cybercriminelen

In het derde kwartaal van dit jaar zijn bijna 700.000 nieuwe malware-varianten voor Android ontdekt; dit is 30% meer dan in het kwartaal ervoor. Zorgwekkend is dat er ook een compleet nieuwe mobiele malware-familie is ontdekt, genaamd Exploit/MasterKey.A, waarmee de digitale validatie van apps op het Android-platform omzeild wordt. Ook is er een nieuwe klasse van Android-malware ontdekt die na installatie extra malware downloadt op de achtergrond, zonder dat de gebruiker dit doorheeft.

Cybercriminelen storten zich ook en masse op virtuele valuta, zowel voor  het witwassen als voor illegale transacties. Niet vreemd, omdat deze transacties volledig anoniem kunnen worden uitgevoerd, aldus McAfee (http://www.mcafee.nl). Ook storten cybercriminelen zich op de ontwikkeling van Bitcoin-mining malware om systemen te infecteren. De systemen kunnen zo worden ingezet voor het ‘minen’ van Bitcoins, om Bitcoins te produceren voor commerciële transacties.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>