LG geeft privacyschending smart tv’s toe

Foto:  LG

Dat bevestigt LG. De privacyschending werd ontdekt door de Britse blogger DoctorBeet. Het viel de blogger op dat er advertenties worden getoond op het startscherm van de smart tv’s van LG.

Die advertenties worden op de gebruiker aangepast, zo is op te maken uit een video die het Koreaanse merk aan adverteerders laat zien.

Om op de interesses van gebruikers in te spelen kunnen smart tv’s van LG kijkinformatie verzamelen. Het gaat dan onder andere om welke zenders gebruikers bekijken en wanneer zij zappen. De informatie lijkt onversleuteld naar LG verzonden te worden, iedere keer dat er van kanaal wordt gewisseld.


Update


“De informatie wordt verzameld om gebruikers relevante advertenties te tonen en aanbevelingen te bieden op basis van wat andere LG smart tv-gebruikers kijken”, aldus LG. “We hebben vastgesteld dat zelfs wanneer de optie is uitgeschakeld de smart tv informatie blijft verzenden.”

“Ook hebben we geconstateerd dat informatie van externe apparaten als usb-sticks naar onze servers wordt verzonden. Deze feature gaan wij middels een firmware-update verwijderen.”

De firmware-update wordt op dit moment door LG voorbereid. “De update wordt zo snel mogelijk uitgerold om dit probleem op te lossen”, meldt LG. “We hopen dat de update de verwarring bij consumenten wegneemt.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>