Facebook laat gebruikers anoniem aanmelden bij apps

Facebook laat gebruikers anoniem aanmelden bij appsFoto:  Facebook

Dat maakte Facebookoprichter Mark Zuckerberg bekend tijdens de F8-conferentie, die dit jaar voor het eerst in drie jaar werd gehouden. De conferentie is met name gericht op ontwikkelaars van apps voor Facebook

Met de nieuwe functie worden er geen persoonsgegevens gedeeld met apps van derden, wanneer mensen er voor kiezen om in te loggen met hun Facebook account bij bijvoorbeeld Spotify of Flipboard. Het sociale medium hoopt dat gebruikers hierdoor meer apps zullen gaan uitproberen. 

Ook zal het mogelijk worden om te bepalen welke permissies een app krijgt, in plaats van alleen toestemming te geven of te weigeren.

Daarnaast moet er voortaan toestemming worden verleend wanneer een vriend of vriendin gegevens van jou wil delen met Facebook, of een app die van Facebook gebruikmaakt. Eerder konden er wel gegevens worden gedeeld van vrienden die zij ook met jou hebben gedeeld.

De nieuwe privacyfuncties worden de komende maanden uitgerold. 


Mobiele like


De rest van de conferentie was met name gericht op het onwikkelen van mobiele apps. Facebook wil zich naar softwareontwikkelaars profileren als een platform voor apps dat werkt op elk besturingssysteem, zodat zij er minder werk aan hebben om hun apps geschikt te maken voor mobiele besturingssystemen als iOS, Android en Windows Mobile.

Het mobiele internet is belangrijk voor Facebook: sinds vorige maand maken 1 miljard mensen gebruik van de mobiele app. Zestig procent van de advertentieomzet is inmiddels afkomstig vanuit het mobiele platform.

Het sociale medium probeert een aantal van zijn bekende functies dan ook beter integreren in mobiele apps: zo is er een mobiele like-knop geïntroduceerd, die binnen mobiele apps gebruikt kan worden door ontwikkelaars. Ook wordt het mogelijk voor apps om gebruikers direct vanuit hun app een Facebook Messenger-bericht te laten sturen. 

Like it or not: Facebook bestaat 10 jaar

De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>