Groei Angry Birds-maker Rovio stagneert in 2013

Groei Angry Birds-maker Rovio stagneert in 2013Foto:  Bloomberg

Dat blijkt maandag uit de jaarcijfers van Rovio.

De omzet van het bedrijf was 156 miljoen euro, 3,8 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De nettowinst daalde van 55,5 miljoen naar 26,9 miljoen euro.

Ceo Herkko Soininen stelt in een verklaring dat Rovio in 2013 heeft geïnvesteerd in nieuwe sectoren, zoals animatie en videodistributie. Het bedrijf maakt ook Angry Birds-boeken en attractieparken. “Met deze investeringen maken we ons klaar voor de markten die in de toekomst zullen groeien.”


Animatiefilm


Rovio ontwikkelt onder meer een animatiefilm over de boze vogels uit zijn games, die in 2016 in première moet gaan. Ook zijn er al verschillende geanimeerde tv-afleveringen over de Angry Birds verschenen. Op de site ToonsTV zijn deze video’s inmiddels 2 miljard keer bekeken. De Angry Birds-games zijn ruim 2 miljard keer gedownload.

Bijna de helft van Rovio’s omzet kwam in 2013 uit consumentenproducten, zoals knuffels, speelgoed en telefoonhoesjes.

“We bouwen een duurzaam bedrijf, en geloven erin dat onze entertainmentstrategie Rovio’s positie als een van de meest geliefde merken ter wereld zal versterken”, aldus Soininen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>