Hackers stelen gegevens tweeduizend klanten Ziggo

Foto:  Thinkstock

Dat meldt TweakersBotnets zijn netwerken van geïnfecteerde computers die, zonder dat de eigenaar dat merkt, door hackers worden gebruikt om ongewenste e-mails te versturen, websites aan te vallen of gevoelige informatie te stelen.

Ziggo heeft zijn getroffen klanten via een brief gewaarschuwd dat hackers toegang hebben gehad tot hun e-mailaccounts. Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos gaat het om ongeveer 2000 e-mailadressen en “waarschijnlijk” ook de wachtwoorden van abonnees. 

Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe de hackers de informatie van Ziggo-klanten hebben gestolen. De hackers hebben volgens Vos geen toegang gekregen tot de servers van Ziggo.


Providers


Het is door de grootschaligheid van de hack aannemelijk dat ook andere Nederlandse internetproviders zijn getroffen. UPC wil vooralsnog geen commentaar geven en KPN zegt nog niets van de hack te weten. 

In Duitsland is dit jaar al twee keer een groot botnet gebruikt om informatie te stelen. Na het kraken van 16 miljoen e-mailadressen in januari, kwam in april opnieuw een grootschalige hack van 18 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden aan het licht, waar mogelijk ook Nederlandse gegevens zijn gestolen.

Alles over cybercrime in ons dossier

Vier manieren om wachtwoorden veilig op te slaan

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>