Gooibare camerabal maakt panoramafoto’s gemakkelijk

Het maken van een panoramafoto met een moderne smartphone is niet altijd even makkelijk. De camera moet in één rechte lijn van links naar rechts bewogen worden en zelfs dan verschijnen er af en toe nog wazen over de gemaakte foto. Niet met de Panono, een nieuwe uitvinding die het maken van 360-graden panoramafoto’s gemakkelijker maakt dan ooit. Kun je een voetbal opgooien en weer vangen? Dan kun je ook overweg met de Panono.


De camerabal maakt automatisch een foto als hij voelt dat hij het hoogste punt heeft bereikt. Dit kan hij opmeten door een gevoelige hoogtemeter die binnenin de bal is verwerkt. De 36 camera’s rondom het oppervlak van de bal maken allemaal tegelijkertijd een foto en de software van het apparaat verbindt al deze plaatjes met elkaar.


Het enige nadeel: de Panono is vrij prijzig. Het apparaat wordt halverwege het volgende jaar verkocht en kost dan ongeveer 600 euro. Wie hem nu alvast bestelt, krijgt wel bijna honderd euro korting. Als je benieuwd bent naar de foto’s die de Panono kan maken, kun je de officiële applicatie voor iPhone en iPad downloaden. Deze staat vol prachtige voorbeeldfoto’s. 


This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>