Gebruikers klikken vaker op Google-advertenties

Foto:  Getty

Dat zegt Google tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. In totaal groeide het aantal keer dat mensen op een Google-advertentie klikken met 26 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Adverteerders betalen daarentegen wel minder per klik. In totaal betalen zij 9 procent minder dan een jaar eerder. Analisten hadden een daling van 11,1 procent verwacht.

De daling komt grotendeels omdat advertenties op mobiele apparaten vooralsnog minder opleveren dan advertenties in de desktop-browser.


Inkomsten


In het eerste kwartaal van dit jaar waren de inkomsten van Google 15,42 miljard dollar, een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal waren de Google-websites en bijbehorende diensten goed voor 10,47 miljard dollar.

Het is de eerste keer dat Google cijfers bekendmaakt na de verkoop van Motorola aan Lenovo. Ook haalde Google Nest, fabrikant van slimme thermostaten, het afgelopen kwartaal binnen. Verder stortte Google zich het afgelopen kwartaal op de ontwikkeling van een modulaire smartphone en Android Wear, het nieuwe besturingssysteem voor wearables.


Page


Larry Page, co-oprichter van Google, zegt dat de internetgigant opnieuw een “geweldig kwartaal” heeft afgesloten. “We hebben tal van productverbeteringen doorgevoerd, vooral op mobiel. Ik ben ook enthousiast over de voortgang van onze opkomende bedrijven”, aldus Page.

Google eindigt het eerste kwartaal van 2014 met 59,38 miljard aan contanten, liquide middelen en verhandelbare effecten. Dat is een stijging van 660 miljoen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Google in 2013: In afwachting van de volgende revolutie

Waarom Google Motorola verkoopt en Lenovo interesse heeft

Vijf vragen over Nest en de overname door Google

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>