Google neemt dronefabrikant Titan Aerospace over

Foto:  Titan Aerospace

Dat schrijft de Wall Street Journal maandag. Een bedrag wordt niet genoemd.

Eerder had Facebook het bedrijf in het vizier, maar het bedrijf van Mark Zuckerberg koos er uiteindelijk voor om Ascenta te kopen, een Brits bedrijf dat, net als Titan, onbemande, met zonne-energie aangedreven vliegtuigen produceert.

Google meldt dat Titan nauw zal samenwerken met ‘Project Loon‘, een plan om middels ballonnen een wifi-netwerk te maken voor landelijke en slecht bereikbare gebieden. Ook zou de kennis van Titan wat kunnen toevoegen aan Makani, een ander project van Google waarbij een vliegende windturbine wil gebruiken om energie op te wekken.


Google Maps


De drones van Titan kunnen hebben naast antennes voor bel- en dataverkeer ook weersensoren en camera’s die livebeelden op hoge resolutie kunne doorsturen. De drones zouden dus ook ingezet kunnen worden voor Google Maps.

De internetsnelheid die via de drones behaald kan worden ligt volgens Titan op een maximum van 1 Gbps. Omdat het om zweefvliegdrones gaat, is de spanwijdte van de kleinste Titan-drone met zo’n vijftig meter breder dan die van een Boeing 767.

“We zitten nog in een beginstadium, maar atmosferische satellieten zouden miljoenen mensen een internetverbinding kunnen geven en kunnen helpen bij natuurrampen en problemen als ontbossing”, aldus een Google-woordvoerder.

Titan, dat zo’n twintig medewerkers telt, zal in de Amerikaanse staat New Mexico blijven en ook ceo Vern Raburn zal het bedrijf blijven leiden. Eerder stond Raburn aan het hoofd van computerbeveiligingsbedrijf​ Symantec, en was hij werkzaam bij Microsoft.

Facebook wil ook drones gebruiken om internet verspreiden

De tofste Nederlandse drones​​

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>