Nieuwe software herkent gebruiker aan touchscreen-gedrag

Foto:  123RF

Het systeem LatentGesture werd door het Georgia Institute of Technology ontwikkeld voor Android en was op smartphones 98 procent nauwkeurig. 

Op tablets wist de software in 97 procent van de gevallen juist te meten of een apparaat werd ontgrendeld door de eigenaar of door iemand anders.

Om de software patronen te laten ‘leren’ werden participanten gevraagd om en lijst taken af te werken. Er moesten onder meer knoppen worden ingedrukt, swipebewegingen worden gemaakt en vinkjes worden geplaatst.


Uniek


Het gedrag van de proefpersonen werd vastgelegd en vervolgens vergeleken met het aanraakpatroon tijdens een ontgrendeling.

“Net als je vingerafdruk is iedereen uniek bij het aanraken van een touchscreen”, zegt onderzoeekr Pola Chau. “Sommige mensen verplaatsen een balk met één snelle swipe, terwijl anderen hem langzaam over het scherm bewegen. Iedereen tikt het scherm met verschillende druk aan bij het aanvinken van vakjes.”

Latentgesture kan naast het profiel van de eigenaar nog vier ‘vertrouwde’ profielen opslaan, zodat anderen een smartphone of tablet ook kunnen ontgrendelen.

De onderzoekers presenteren het systeem officieel in de laatste week van april. Het is onduidelijk of ze van plan zijn om het publiekelijk beschikbaar te maken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>