Review: Kingston DTMAX/1TB

Een usb-stick is al lang niet meer zo saai als vroeger. Dat bewijst Kingston met de nieuwe DataTraveler Max, een usb-c-stick die om twee redenen opvalt.

Allereerst heeft dit exemplaar bijzonder veel opslagruimte (maximaal 1 TB, oftewel 1000 GB), verpakt in een behuizing van slechts 8 x 2,2 x 0,9 centimeter en een gewicht van 12 gram. Ten tweede zijn de lees- en schrijfsnelheden van deze usb-stick erg hoog. Lezen gaat met maximaal 1000 MB/s, schrijven met maximaal 900 MB/s. Voor de duidelijkheid: dat is ruim drie keer zo snel als de voorheen snelste usb-stick. Om die hoge lees- en schrijfsnelheden te halen, heb je wel een computer nodig met een usb-c-poort die de usb 3.2 gen 2-standaard ondersteunt. Oudere usb-c-standaarden hebben lagere maximumsnelheden. De DTMax-stick werkt met Windows, macOS, Linux en Chrome OS. De stevige usb-stick zelf is aan een sleutelbos te bevestigen en krijgt vijf jaar garantie.

Conclusie

Vernieuwende usb-stick is voor veeleisende gebruikers een interessante keuze.

Adviesprijzen: € 59,- (256 GB), € 99,- (512 GB), € 169,- (1 TB)

Voor meer informatie: www.kingston.com/netherlands/en/usb-flash-drives/datatraveler-max-usb-c-flash-drive

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>