Review: Huawei MateView

Huawei ken je waarschijnlijk van de smartphones, maar vanwege handelsbeperkingen richt het bedrijf zich tegenwoordig meer op andere productgroepen. Beeldschermen bijvoorbeeld. En die zijn niet dertien-in-een-dozijn, zo bewijst de nieuwe MateView.

Deze 28,2inch-monitor valt met name op omdat hij een 3:2-beeldverhouding gebruikt. Er zijn geen andere 3:2-monitors, en dat is zonde. Het vierkant ogende scherm biedt meer verticale schermruimte en is daarom ideaal voor programmeurs, mensen die met lange stukken tekst werken of andere verticaal georiënteerde programma’s gebruiken. Dankzij de 4K-resolutie oogt het beeld bovendien scherp. Wij vinden het slim dat Huawei deze niche gekozen heeft.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit valt helaas wel iets tegen. Zo zijn de kijkhoeken beperkt, waardoor de monitor vooral geschikt is om recht voor je te plaatsen, zonder dat er mensen mee kunnen kijken. De standaard kleurweergave is bovendien niet erg accuraat, maar gelukkig wel wat aan te passen voor prima beelden. Met name de HDR-modus is prettig. Het ontwerp van de MateView maakt een uitstekende indruk. De monitor ziet er chic uit, heeft prima luidsprekers en beschikt over genoeg beeld- en usb-poorten die goed bereikbaar zijn. Je kunt een geschikte laptop via één usb-c-kabel met de monitor verbinden voor beeld, stroom, geluid en randapparatuur. Fraai is de aanraakgevoelige balk onder op de monitor om de instellingen aan te passen. Die is daadwerkelijk gebruiksvriendelijker dan kleine knopjes.

Scherm projecteren

De MateView kan het scherm van een Huawei-smartphone of -tablet draadloos projecteren als je het toestel op de voet van de monitor legt. Dat werkt prima, maar hoeveel Nederlanders gebruiken een moderne Huawei-telefoon zonder Google-software? Weinig, dus vinden we deze functie – helaas – weinig toevoegen. We hadden liever gezien dat de voet elke geschikte smartphone draadloos kon opladen.

Conclusie

Innovatieve monitor voor een geselecteerd (productief) publiek.

Pluspunten

Ontwerp, vernieuwend, goede HDR-modus, functies.
Minpunten

Beperkte kijkhoeken, beeldkwaliteit valt tegen.

Adviesprijs: € 699,-

Voor meer informatie: https://consumer.huawei.com/nl/monitors/mateview

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>