Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie

Soms is het even goed zoeken waar je muiscursor ook alweer is gebleven. Een recente update voor Microsofts PowerToys-applicatie voegt een handig hulpmiddeltje toe om zo’n verstopte aanwijzer snel terug te vinden. Dat werkt als volgt.

PowerToys is een collectie van verschillende programmaatjes voor Windows 10 en 11, die individueel in- of uit te schakelen zijn. Om van Find My Mouse gebruik te maken, heb je versie v.049.1 nodig. Heb je PowerToys in het verleden reeds geïnstalleerd, dan is er inmiddels een update voor beschikbaar. Of dowload hier de meest recente versie van PowerToys

Find My Mouse vind je bij Mouse utilities. Het werkt heel simpel. Zo lang PowerToys op de achtergrond draait, kun je tweemaal op de linker-CTRL-toets drukken om de cursor te accentueren. Het beeld wordt donker en er wordt een spotlight op de muisaanwijzer gezet. Vooral handig op grote schermen met een hoge resolutie, of wanneer je op twee monitoren naast elkaar werkt.

Standaard staat er overigens een vinkje voor Do not activate when Game Mode is on. In games komt het namelijk vaak voor dat je meermaals achter elkaar op de CTRL-toets drukt en dan is het vervelend als PowerToys telkens aanslaat. 

Zonder PowerToys

Heb je geen interesse in PowerToys, dan zit een soortgelijke functie ook reeds in Windows ingebouwd. Die ziet er wat minder gelikt uit, maar werkt vrijwel op dezelfde manier. In Windows 10 ga je ervoor naar Instellingen, Muis en Extra muisopties. Onder het tabblad Opties voor de aanwijzer zet je een vinkje voor Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk.

Meer PowerToys

Versie 049.1 van PowerToys brengt ook ‘Videovergadering dempen‘ met zich mee. Hiermee stel je sneltoetsen in voor het dempen van microfoon, camera of beide tegelijk op systeemniveau.

Andere handige tooltjes zijn FancyZones voor het indelen van vensters, PowerRename voor het efficiënter doorvoeren van naamswijzigingen voor bestanden, en Awake dat de slaapstand van je pc voor een bepaalde tijd uitschakelt.

Lees hier meer over de beschikbare PowerToys en hoe ze werken.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>