Review: Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9

De Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 is een premium laptop met Windows 10 Pro, die snel Windows 11 krijgt. Het apparaat is te koop in verschillende uitvoeringen, met een startprijs van 1525 euro. Wij hebben een 1695 euro kostende variant getest.

Specificaties

De X1 Carbon is – net als zijn voorgangers – stevig gebouwd en weegt slechts iets meer dan één kilo. Het 14inch-scherm richt zich met zijn Full-HD-resolutie en niet-glanzende afwerking vooral op zakelijke gebruikers; voor beeldprofessionals is deze laptop minder geschikt. Lenovo verkoopt overigens ook een model met aanraakgevoelig scherm. Prettig is dat de laptop een vingerafdrukscanner heeft, via gezichtsbeveiliging is te ontgrendelen en de webcam via een schuifje te bedekken is.

Qua aansluitingen missen we een fysieke ethernetpoort, al zijn de thunderbolt4-poorten (usb-c) en reguliere usb-a-poorten wel prettig. Een HDMI-poort is ook aanwezig. De X1 Carbon draait op een snelle en nieuwe Intel Core-processor, is voorzien van een vlotte ssd en de accu gaat zo’n zes uur mee bij kantoorwerkzaamheden. Opladen gaat snel via een usb-c-poort. De grafische prestaties zijn aardig, maar het moge duidelijk zijn dat deze laptop niet bedoeld is voor gamen.

Toetsenbord

Het toetsenbord tikt lekker weg en heeft aanpasbare achtergrondverlichting. Lenovos typerende rode rubberen knopje tussen de letters G, H en B is ook weer aanwezig. Met deze knop kun je onder andere het vergrootglas inschakelen en scrollen. Het touchpad is groot genoeg en werkt prettig.

Conclusie

Prijzige laptop met aandachtspunten imponeert op veel vlakken.

Pluspunten

Ontwerp, specificaties, gewicht.
Minpunten

Prijs, niet voor gaming, geen aanraakscherm.

Adviesprijs: vanaf € 1525,-

Voor meer informatie: www.lenovo.com/nl/nl/laptops/thinkpad/thinkpad-x1/X1-Carbon-G9

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>