Review: OnePlus Nord 2

De OnePlus Nord was met zijn 399 euro een van de populairste mid-range-smartphones van 2020, met name vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe Nord 2 borduurt voort op het succes van zijn voorganger en biedt zelfs betere specificaties voor dezelfde adviesprijs.

Het toestel is opnieuw gemaakt van glas, komt luxe over en heeft – weer – een mooi 6,43inch-oledscherm met Full-HD-resolutie. Dankzij de verversingssnelheid van 90 Hz oogt het beeld soepeler dan een 60Hz-scherm. In deze prijsklasse zijn er echter ook toestellen met een nog vloeiender 120Hz-scherm. Sommige modellen zijn ook water- en stofdicht, de Nord 2 is dat niet.

Specificaties

Wel heeft de smartphone indrukwekkende specificaties. Van een snelle MediaTek Dimensity 1200-processor en 5G-ondersteuning (met voorlopig beperkt nut) tot 8 GB geheugen en 128 GB opslagruimte. Het model dat 499 euro kost, heeft zelfs 12 GB geheugen en 256 GB opslag, maar dat lijkt ons wat overdreven. Onder het scherm zit een snelle en betrouwbare vingerafdrukscanner.

De Nord 2 gaat anderhalve dag mee op een acculading en laadt in slechts dertig minuten helemaal op. Dat is veel sneller dan de concurrentie en te danken aan de krachtige 65watt-oplader. De drie camera’s achterop het toestel zijn prima, maar niet beter dan de concurrentie. Zowel overdag als in het donker is de fotokwaliteit gemiddeld.

Software

De OnePlus Nord 2 draait op Android 11, waar de fabrikant visueel weinig aan gesleuteld heeft. De software is daarom opgeruimd en gebruiksvriendelijk. Het updatebeleid is vergelijkbaar met de concurrentie: je kunt rekenen op twee Android-updates. Beveiligingsupdates verschijnen om de maand tot juli 2024. Recent kwamen dure OnePlus-smartphones negatief in het nieuws omdat OnePlus de prestaties van de toestellen via een update ongevraagd verlaagde voor een betere accuduur. Hopelijk maakt de fabrikant deze fout geen tweede keer.

Conclusie

Complete en gebruiksvriendelijke smartphone biedt goede prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten
Accuduur, snelladen, scherm, specificaties.
Minpunten
Dubieuze softwarekeuzes.

Adviesprijs: vanaf € 399,-

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/nord-2-5g

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>