Spotify krijgt nieuw ontwerp op alle platformen

Foto:  Spotify

De afgelopen jaren werden steeds meer functies toegevoegd aan Spotify, waardoor het uiterlijk rommeliger werd.

Het nieuwe ontwerp moet de dienst overzichtelijker maken. Gebruikers op mobiele apparaten moeten direct in staat zijn bepaalde functies te vinden, vertelt hoofd productontwikkeling Michelle Kadir van Spotify aan NU.nl.

Het design wordt vanaf woensdag uitgerold in de webversie, iOS-app en desktopapps van Spotify. De Android-versie volgt “binnenkort”.


Bibliotheek


De dienst heeft donkerdere kleuren gekregen en er is een nieuwe sectie ‘Jouw Muziek’ toegevoegd. Die werkt als een muziekbibliotheek waar gebruikers albums en nummers aan kunnen toevoegen. Het is dus niet meer nodig om nummers in een specifieke afspeellijst te plaatsen.

Op het startscherm van Spotify worden nog steeds afspeellijsten gesuggereerd, maar deze worden nu aangepast aan de dag van de week en aan het tijdstip. Op vrijdagavond wordt bijvoorbeeld een afspeellijst met feestnummers getoond, terwijl op zondagochtend meer ontspannen muziek wordt aanbevolen.

De suggesties worden bovendien op persoonlijke voorkeuren aangepast. “Hoe meer we van je weten als gebruiker, hoe persoonlijker het wordt”, aldus Kadir.


Getest


Verschillende ontwerpen zijn de afgelopen maanden al getest bij een kleine groep gebruikers, vertelt zij. Die groep zou een voorkeur hebben gehad voor de nu geïntroduceerde variant.

Spotify kocht onlangs het bedrijf The Echo Nest, dat moet zorgen voor betere muziekaanbevelingen. Wanneer de technologie van dat bedrijf wordt geïntegreerd in de streamingdienst is nog niet bekend.

Wat betaalt Spotify per stream aan artiesten?

Hoeveel verdient de Nederlandse muziekindustrie aan streamingdiensten?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>