Review: AOC 27P2C

Nu we nog steeds veel thuiswerken en -studeren, is een ergonomische monitor nóg meer aan te bevelen. We testten de 27P2C van AOC, die op moment van schrijven zo’n 199 euro kost.

Niet alleen kunt u de monitor in hoogte verstellen, het is ook mogelijk om het scherm een kwartslag te draaien en dus verticaal te gebruiken. Dat kan handig zijn als u veel tekst achter elkaar wilt lezen. Door de full-hd-resolutie oogt het 27inch-beeld scherp genoeg, al zijn er ook (iets duurdere) monitoren met een scherper qhd-display. De kleurweergave is goed en voor in een thuiskantoor is de maximale helderheid hoog genoeg. De verversingssnelheid van het scherm bedraagt 75 Hz en dat is ruim voldoende voor kantoorwerk. Voor snelle games is een hogere verversingssnelheid beter.

Prettig zijn de ruime mogelijkheden: hdmi, displayport, usb-c voor beelddoorgifte, speakers, een hoofdtelefoonpoort, usb3.2-hub en kvm-functie om direct te schakelen tussen twee computers.

Conclusie

Betaalbare monitor met prima beeld, veel aansluitingen en verticale stand.

Adviesprijs: € 230,-

Voor meer informatie: https://eu.aoc.com/nl/monitors/27p2c

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>