Review: ASUS ROG Zephyrus G14

De ASUS ROG Zephyrus G14 kost ruim tweeduizend euro. Grote kans dat u niet zo veel geld overhebt voor een nieuwe laptop. Toch is de G14 interessant.

Het is namelijk de eerste laptop met een AMD Ryzen 9-chip (4900HS), de langverwachte AMD-processor die beter zou zijn dan de Intel Core i7- en i9-chips in peperdure laptops.

En dat blijkt te kloppen; de Ryzen 9 is aanmerkelijk sneller én verbruikt veel minder stroom. Verder heeft de G14 een degelijke behuizing met een fraai en scherp 14inch-scherm, maar een webcam ontbreekt gek genoeg. De laptop kan zware games afspelen dankzij de Nvidia RTX 2060-videokaart, heeft een snelle ssd en genoeg aansluitingen. De accu houdt het een paar uur langer vol dan de gemiddelde gaming-laptop, wat extra bijzonder is omdat de G14 slechts 1,68 kilo weegt. Veel gaming-laptops zijn zwaarder, mede omdat ze een grotere accu hebben. Kortom; ASUS en AMD hebben knap werk afgeleverd.

Conclusie

Peperdure laptop biedt het beste van het beste, zonder webcam.

Adviesprijs: € 2.099,-

Voor meer informatie: www.asus.com/Laptops/ROG-Zephyrus-G14

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>