Review: JBL Link Portable

De JBL Link Portable is een draagbare luidspreker voor binnen en buiten.

De luidspreker heeft een robuuste behuizing en is IPX7-waterbestendig. Met zeventien bij negen centimeter is de speaker compact, maar door het gewicht van 735 gram voelt u ‘m zeker in uw tas zitten. De 4800mAh-accu houdt het zo’n acht uur vol. Lang genoeg voor een stranddag of feestje, maar sommige concurrenten (ook van JBL zelf) hebben een langere accuduur.

Rijk geluid

U kunt de luidspreker onderweg opladen via de usb-c-poort of hem thuis op de magnetische oplader plaatsen. Dat is even wennen maar werkt daarna prima. De Link Portable biedt 20W geluid en klinkt hard en goed genoeg om een woonkamer of tuinfeestje van muziek te voorzien. Wat opvalt is hoe slim de luidspreker is. Naast bluetooth 4.2 kunt u ook muziek of podcasts afspelen via wifi, de Chromecast-functie of Apple AirPlay 2.

Google Assistent

Daarnaast is de luidspreker uitgerust met microfoons en geschikt voor de Google Assistent. Nadat u deze spraakassistent hebt ingesteld, kunt u handsfree vragen stellen of opdrachten geven aan de Link Portable. Zeg bijvoorbeeld ‘Hey Google, speel David Bowie op Spotify’. De Google Assistent werkt alleen als de speaker met wifi verbonden is. De microfoons zijn iets minder goed dan die van de Google Home.

Wie tot dusver enthousiast is over de Link Portable maar niet per se een draagbare luidspreker hoeft, kan kijken naar de 99 euro kostende Link Music. Die werkt alleen met de stekker in het stopcontact en is niet waterbestendig.

Conclusie

Goed klinkende speaker voor thuis en onderweg heeft veel mogelijkheden.

Pluspunten

Geluid, functies, waterbestendig.
Minpunten

Accuduur, gewicht.

Adviesprijs: € 149,-

Voor meer informatie: https://www.jbl.nl/draagbare-apparaten/LINK+PORTABLE.html

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>