Interactieve wereldkaart toont verspreiding COVID-19 coronavirus

Nu het COVID-19-virus Nederland heeft bereikt en er op dit moment twee personen in Nederland met het coronavirus zijn geïnfecteerd, is het de vraag hoe snel het virus zich verder verspreidt. Het antwoord op die vraag kun je snel vinden op een interactieve kaart, die de verspreiding van de ziekte in beeld brengt.

Binnen Europa zijn er al in een aantal landen gevallen bekend van mensen die besmettingen hebben opgelopen. Het Amerikaanse Center for Systems Science and Engineering heeft een speciale digitale wereldkaart online gezet, waarin precies is te zien hoe het COVID-19-virus zich verspreidt over de wereld, hoeveel mensen zijn geïnfecteerd met het coronavirus, maar ook hoeveel mensen er van zijn genezen. Data wordt verzameld uit verschillende betrouwbare bronnen, waaronder de World Health Organisation. 

Zieken versus genezingen

De interactieve kaart laat niet alleen zien hoeveel mensen met het coronavirus besmet zijn en eraan zijn overleden, maar evenzo belangrijk; je ziet ook hoeveel mensen ervan zijn genezen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>