Honderden Android-apps uit Play Store verbannen

Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de downloadwinkel verbannen.

Veel gratis apps tonen reclame, maar sommige slaan daar te ver in door. Tot op het punt dat je zelfs advertenties te zien krijgt buiten het gebruik van de app om. Of denk aan banners waarbij niet duidelijk is waar je op moet tikken om de reclame weg te krijgen. Voor je het weet, tik je verkeerd en opent er weer een andere pop-up.

Dit gaat tegen de regels van Google in, en daarom moet het bedrijf hier geregeld tegen optreden. Een van de grootste boosdoeners bleek dit keer de Chinese app-ontwikkelaar Cheetah Mobile. Alle apps van dit bedrijf zijn om bovenstaande reden inmiddels niet meer te downloaden, het waren er zo’n 45 stuks in totaal.

Miljarden downloads

Hoewel de apps verder niet bij naam worden genoemd, is wel bekend dat de 600 stuks gezamenlijk meer dan 4,5 miljard keer zijn gedownload. De makers ervan zouden mogelijk samenwerken aan manieren om detectie door Google tegen te gaan.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>