WhatsApp – donker thema instellen

WhatsApp laat je eindelijk een donker thema instellen. Althans, wanneer je de nieuwste b├Ętaversie van de chatapp draait. We leggen je hier uit hoe het werkt.

Veel apps en software bieden een donker thema aan, zodat ze ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat prettiger in gebruik zijn. Je staart dan niet langer naar felwitte menu’s, iets waar je ogen je erg dankbaar voor zijn. Te meer omdat het licht van schermen een negatieve invloed heeft op je slaapcyclus.

Voor het donkere thema van WhatsApp heb je minimaal versie 2.20.13 nodig. Controleer dit onder Instellingen, Help, Over en update zo nodig. Het is van belang dat je ingeschreven staat voor het b├Ętaprogramma van WhatsApp. Is dit niet het geval, dan heb je voorlopig even pech. Nieuwe aanmeldingen hiervoor zijn op het moment van schrijven gesloten.

Donkere optie

Eenmaal up-to-date, ga je naar Instellingen, Chats, Thema en kies je hier de optie Donker. Je merkt nu dat alle achtergronden binnen WhatsApp een donkere achtergrond hebben. Het geldt voor alle menu’s en je ziet het ook terug binnen gesprekken zelf. Mocht het niet bevallen, dan kun je het altijd weer terugzetten naar Licht.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>