Ondersteuning WhatsApp stopt voor verouderde smartphones

WhatsApp wordt geregeld bijgewerkt maar dat geldt niet voor eeuwig. De ondersteuning stopt binnenkort op (sterk) verouderde versies van Android en iOS, terwijl de Windows Phone-versie nu helemaal afgeschreven is.

Dat is te lezen op de officiële supportpagina van de populaire chat-app. Ondersteuning voor de Windows Phone-versie van WhatsApp stopte gisteren, op 31 december. De app is mogelijk nog wel een tijdje als vanouds te gebruiken, maar bepaalde functies kunnen elk moment wegvallen.

Lees ook: WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

Android en iOS

Hetzelfde geldt voor smartphones die op Android-versie 2.3.7 of lager draaien en iPhones met iOS 8 of lager, maar dan vanaf 1 februari aanstaande. Het betreft daarbij slechts 0,3 procent van alle Android-smartphones die nog in gebruik zijn. Ook veel iPhone-gebruikers zullen er weinig van merken. Meer dan de helft van alle Apple-telefoons zit al op de nieuwste iOS-versie, iOS 13. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>