Review: Kindle Oasis 3

Met de Kindle Oasis 3 richt Amazon zich op fervente lezers met hoge eisen. Dat uit zich in een forse kostprijs, maar de leeservaring laat dan ook echt aan niets te wensen over.

7 inch (17,8 cm) is een fijn maatje, de metalen bouw is uitstekend, hij is waterdicht, de fysieke knoppen maken het lezen aangenamer en het scherm is heel goed. De glazen bovenlaag oogt fijner en is minder kwetsbaar dan de kunststof bovenlagen van instapmodellen. Leesbaarheid is zelfs in fel zonlicht uitstekend, in het donker vertoont de backlight geen enkele oneffenheid.

Nieuw in de jongste Oasis is dat de verlichting nu meerdere kleuropties biedt, van daglicht wit naar kaarslicht geel. De software is uitstekend en gebruiksvriendelijk, met toegang tot Amazons gigantische bibliotheek – tegenwoordig ook rijkelijk gevuld met Nederlandstalige boeken en stripboeken. Het ontbreken van usb-c is een misser, maar daarmee houdt onze kritiek ook wel op.

Conclusie

Niet goedkoop, maar deze e-reader biedt alleszins waar voor z’n geld.

Adviesprijs: vanaf € 229,–

Voor meer informatie: www.amazon.de

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>