Review: Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019)

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) is niet alleen de opvolger van de gelijknamige Android-tablet uit 2016, maar ook een goedkoper alternatief voor wie de Galaxy Tab A 10.5 (adviesprijs vanaf 249 euro) te duur vindt.

Het verschil in prestaties tussen de verschillende tablets van Samsung zit ‘m met name in het werkgeheugen, dat 2 GB in plaats van 3 GB heeft op de 10.1-tablet. Dat merkt u soms bij het wisselen tussen apps.

Handig is een speciale buitenstand. Het scherm wordt dan tijdelijk extra helder, zodat het beeld – iets – beter leesbaar is in de zon. Bovendien draait de tablet meteen al op de nieuwste Android-versie, 9.0 Pie. Gezien de voorganger uit 2016 upgrades heeft gekregen tot zelfs Android 8.1, hebben we er wel vertrouwen in dat ook het 2019-model voorlopig nog niet achterhaald is. Wel een beetje jammer van de speakers, die beide aan één kant zitten en daardoor geen evenwichtig geluid geven.

Conclusie

Toekomstbestendige budget-tablet presteert alleszins degelijk.

Adviesprijs: vanaf € 209,–

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>