Review: Lenovo Tab P10

Met een budget van rond de 300 euro zijn er drie tabletmerken waaraan u zich sowieso geen buil valt: Samsung, Huawei en Lenovo. Voor allemaal geldt dat modellen in deze prijsklasse een hoogwaardige afwerking hebben en prima specificaties bieden. Verschillen zitten vooral in de details.

Zo heeft de Lenovo Tab P10 een achterzijde van glas in plaats van kunststof. Daardoor ziet deze tablet er chic uit en is-ie bovendien erg dun. Toch zorgt het er ook voor dat de behuizing in no-time onder de vette vingerafdrukken zit.

Geen bloatware

Glas is tevens gladder dan plastic; daardoor heeft de tablet de neiging langzaam uit de handen te zakken. Een naad van metaal houdt beide helften bij elkaar, maar steekt ook iets uit. Door die combinatie van factoren ligt de Tab P10 niet het prettigst in de hand. Fijn aan deze specifieke tablet is wel dat het van de drie merken de schoonste Android-variant heeft. Er is zo goed als geen sprake van bloatware. De apps die er standaard al op staan, zou u waarschijnlijk toch al snel installeren. Netflix en Skype, bijvoorbeeld.

Mee naar buiten

Het scherm is 10,1 inch (25,7 cm) groot en heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Op de maximale helderheid blijft het display goed leesbaar in de zon en de accu houdt het in deze stand ook lekker lang vol. Na een uurtje film kijken is er slechts 10 procent van de batterijstatus afgesnoept. De tablet heeft vier speakers voor een breed geluidsbeeld, maar een koptelefoon blijft aan te raden.

Conclusie

Prima prestaties, maar materiaalkeuze behuizing niet het meest praktisch.

Pluspunten

Strak uiterlijk, schone Android.
Minpunten

Gladde glazen achterkant, ietwat scherpe randjes.

Adviesprijs: vanaf € 259,–

Voor meer informatie: https://www.lenovo.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>