MS Paint krijgt zowaar nieuwe functies

Het kan verkeren. Nadat het er eerder op leek dat MS Paint uit Windows 10 zou verdwijnen, maakte Microsoft onlangs bekend dat het even primitieve als geliefde tekenprogramma toch gewoon blijft. Sterker nog, het bedrijf voegt nieuwe functies aan de software toe in de aankomende Windows-update.

Vanaf de mei-update is Microsoft Paint helemaal te bedienen met het toetsenbord. Zo is de muiscursor te verplaatsen met de pijltjestoetsen en zijn kwasten en dergelijke te selecteren met de spatiebalk.

Onderstaande afbeelding is volgens Microsoft via deze methode tot stand gebracht. Is het niet een plaatje?

Toegankelijkheid

Het gros van de Windows-gebruikers heeft hier niet zoveel aan. Maar het kan een uitkomst zijn voor mensen met een beperking, die bijvoorbeeld moeite hebben met het gebruik van een muis. Voor slechtzienden is er straks integratie met de ‘verteller’, een functie binnen Windows 10 die delen van het besturingssysteem hardop kan voorlezen.

Meer weten over de toegankelijkheidsopties van Windows 10? Volg dan de link naar onze collega’s van Computer!Totaal.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>