Review: Samsung Galaxy S10+

Samsung viert de tiende verjaardag van de Galaxy-lijn met de Galaxy S10+, en zoals verwacht ontbreekt het op dit duurste model aan niets. Het toestel heeft het fraaiste scherm dat we ooit op een smartphone hebben gezien. De kleuren, de helderheid, het contrast, de scherpte; alles oogt fantastisch.

Aan de achterzijde zitten drie camera’s. In feite dezelfde twee als in de Galaxy S9+, met daarnaast een groothoeklens als waardevolle toevoeging. Foto’s zijn mede dankzij automatische beeldoptimalisatie zeer levendig en de portretfunctie werkt uitstekend.

Cameragaatje

Opvallend is dat de selfiecamera’s achter het scherm zitten, in een cameragaatje in de rechterbovenhoek van het scherm. Een redelijk fraaie oplossing om een dunnere schermrand aan de bovenzijde mogelijk te maken.

Ook onder het scherm: de ultrasone vingerafdrukscanner. Het ontgrendelen op deze manier werkt alleen een stuk minder vlot en nauwkeurig dan die van traditionele scanners. In de praktijk vielen we dan ook gewoon terug op een pincode, in plaats van deze ‘luxe’ biometrische optie.

10 + 1

De Galaxy S10+ draait op een eigen chipset, ondersteund met 8GB-werkgeheugen en een vernieuwde Android-skin genaamd One UI. Dat het toestel vlot draait en alle zware apps en games prima aankan, valt te verwachten. Fijn is ook dat u bij het instellen kunt aangeven welke Samsung-apps u wilt mee-installeren. Maar dat geldt dan weer niet overal voor; zo is McAfee-security niet te verwijderen. Op een toestel in deze prijsklasse hoort dat soort bloatware gewoonweg niet thuis.

Desondanks is dit momenteel de meest complete smartphone die u kunt krijgen … als u het geld er voor over hebt. En anders is de Galaxy S9+ ook nog steeds een goed alternatief.

Conclusie

Peperdure, doch zeer volledige smartphone.

Pluspunten

Prestaties, scherm, camera’s.
Minpunten

Vingerafdrukscanner onnauwkeurig, bloatware.

Adviesprijs: vanaf € 999,–

Voor meer informatie: www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-s10

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>