Review: Lenovo Yoga C930

De Lenovo Yoga C930 doet zijn naam eer aan, het is namelijk een 2-in-1-model. Op soepele wijze vouwt u deze laptop in verschillende standen, waaronder een tent- en tabletmodus. Niet bijzonder, wel praktisch.

De positie van de speakers is daarentegen wel opmerkelijk; die zitten in het scharnier verwerkt en wijzen dan ook naar u toe zodra het scherm is opengeklapt. Bij veel laptops zitten de luidsprekers aan de onderkant, waardoor het geluid wordt weggemoffeld. Daar heeft de C930 dus geen last van; de audio komt helder naar voren – letterlijk.

Accustatus

Het 13 inch (33 cm) 4K-scherm leent zich uitstekend voor het bekijken van films en series, met haarscherp beeld. Laptopschermen met zo’n hoge resolutie trekken de accu vaak snel leeg, maar dat valt bij de C930 best nog wel mee. Als u het scherm echter op de volle helderheid zet, kijkt u een film alleen uit als de laptop aan de netstroom hangt.

Sowieso is de notebook een plaatje om naar te kijken, met een stevige behuizing van glanzend metaal en dunne schermranden. Het geheel voelt erg solide aan. Naast twee usb-c-poorten is er ook een usb-a-aansluiting aanwezig, altijd prettig.

Schrijven en blazen

De Yoga C930 heeft een touchscreen en wordt geleverd met een stylus. Handig is dat deze aan de achterkant op te bergen is en op die manier ook opgeladen wordt – de pen schuift netjes in de behuizing. In het gebruik valt echter op dat deze stylus onze schrijfsels niet altijd even accuraat registreert. Verder wordt de notebook niet bijzonder warm, maar de ventilatie slaat wel vaak aan. Bij laptops in dit prijssegment zijn dat toch de puntjes die het verschil kunnen maken bij de keuze voor het ene of het andere merk.

Conclusie

Veelzijdige, solide laptop in een drukbezet prijssegment.

Pluspunten

Bouw, plaatsing speakers, accuduur.
Minpunten

Stylus niet top, ventilatie nogal aanwezig.

Adviesprijs: vanaf € 1.469,–

Voor meer informatie: https://www.lenovo.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>