Toch sprankje hoop voor behoud XS4All

Over het opdoeken van XS4All als zelfstandige provider is het laatste woord nog niet gezegd. KPN wil toch alternatieven onderzoeken, nadat het eerder plannen bekendmaakte om het merk te schrappen.

Bedoeling was om de ‘sterke eigenschappen’ van XS4All te behouden onder KPN, maar er kwam veel kritiek op dit besluit. Nadat het nieuws bekend werd, klommen XS4All-klanten vrijwel gelijk in de pen om een online petitie te tekenen. De afgelopen maanden zijn er krap 53.000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de provider. 

Tevens werd er een actiecomité in het leven geroepen onder de naam XS4ALL Moet Blijven. Deelnemers daaraan protesteren vandaag tijdens een aandeelhoudersvergadering van KPN te Amsterdam. Toch zijn dit niet de voornaamste redenen geweest waarom KPN nu toch terugkrabbelt.

Dreigende rechtszaak

KPN blijkt iets te hard van stapel te zijn gelopen, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Men had de ondernemingsraad van XS4All niet bij het besluit betrokken, terwijl dat wel hoort. Die raad stapte dan ook naar de rechter, met nu als gevolg dat KPN alsnog met hen om tafel wil. De rechtszaak is nu van de baan en samen wordt er alsnog gekeken naar alternatieven voor XS4All.

Om wat voor andere opties het gaat, is niet duidelijk.  

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>