Review: BenQ EX3501R

De BenQ EX3501R is een ultrawide-monitor voor een schappelijke prijs. Het beeldscherm mist wellicht de luxe afwerking van bepaalde concurrenten en blinkt nergens echt in uit, maar laat ook geen grote steken vallen.

De fabriekskalibratie is gewoon goed, evenals de witbalans, helderheid en de kijkhoeken. Er is ondersteuning voor hdr, maar verwacht daar niet teveel van. Het scherm heeft niet de maximale helderheid en het kleurbereik dat nodig is voor een ware hdr-ervaring.

Daar tegenover staat dat het een vlot 100Hz-va-paneel is mét FreeSync-ondersteuning, waardoor deze monitor ook een interessante optie is voor gamers. Ook hadden we geen last van zogeheten backlight bleed, een term die gebruikt wordt wanneer licht zichtbaar is rond de schermranden. Vooral ‘s avonds kan dat storend zijn, maar dus niet bij de BenQ EX3501R. Ja, er zijn betere schermen, maar die zijn ook een stuk duurder.

Conclusie

Betaalbare ultrawide-topper.

Adviesprijs: € 679,–

Voor meer informatie: www.benq.eu/nl-nl/index.html

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>