Samsung 860 QVO-ssd

Samsung richt zich veelal op het maken van betere, snellere ssd’s. Voor veel consumenten draait echter alles om hoeveel harde euro’s een X aantal gigabytes kost en voor die groep heeft Samsung nu een nieuwe budget-ssd: de Samsung 860 QVO.

Het bedrijf koos voor een relatief nieuw concept: Quad NAND-geheugen. Deze techniek is op papier trager dan duurdere ssd’s van de fabrikant. Merken we dat in de praktijk ook? Dat valt heel erg mee als u puur een ssd zoekt voor het snel opstarten van programma’s. Voor werkstations of intensief video bewerken is de schijf minder geschikt. Verder zijn de prestaties sterk gebonden aan de hoeveelheid vrije ruimte. Zit de 860 QVO tot de nok toe vol, dan zakken de prestaties verder in dan bij een degelijke middenklasse sata-ssd. Maar goed, 1 TB zit natuurlijk niet zomaar vol.

Conclusie

Geen werkpaard, maar voor de meeste mensen genoeg spierballen.

Adviesprijs: vanaf € 159,– (1 TB)

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/860qvo/

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>