Namen van webshops duidelijker op afschriften bij Rabobank

Bankafschriften waar onbekende namen op staan, zijn voor veel mensen een ergernis. De Rabobank onderneemt sinds vandaag stappen daartegen, door bij een klein deel van de afschriften de daadwerkelijke naam van de webshop te vermelden.

Bij een deel van de webshops maak je het aankoopbedrag niet direct over, er zit dan namelijk een betaalprovider tussen. Bekende voorbeelden zijn Mollie Payments, Buckaroo en Adyen. Dat zijn de namen die je dan ook terugziet tussen je bij- en afschrijvingen.

Veel te verwarrend, meende de Consumentenbond onlangs. De organisatie richtte dan ook het ‘Meldpunt onbegrijpelijke namen op je bankafschrift‘ op om de kwestie onder de aandacht te brengen. Dat heeft zijn weg inmiddels naar de Tweede Kamer gevonden, maar de Rabobank neemt vanaf heden al maatregelen.

Eerste kleine stap

De bank biedt webwinkels namelijk een eigen betaalprovider aan, OmniKassa. Wie daar in het vervolg een afschrift van binnenkrijgt, ziet meteen de naam de shop in kwestie. Omdat OmniKassa een kleine speler is, blijft de impact voorlopig beperkt. Maar sluit een van de grotere partijen zich bij het initiatief aan, dan zou het al 10 procent van alle iDeal-afschriften betreffen. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>