Review: Google Chromecast (3e generatie)

Google heeft zijn media-streamer een opfrisbeurt gegeven. De Chromecast maakt nog steeds van uw tv een smart-tv, door deze aan te sluiten op een hdmi-ingang. Via uw smartphone of tablet (Android en iOS) streamt u films, series en foto’s of dupliceert u het hele scherm. Veel mobiele apps hebben ingebouwde Chromecast-ondersteuning, zoals Netflix en Google Foto’s.

Belangrijk nieuwtje is de krachtigere interne chipset voor het streamen met een hogere framerate: 60 fps op een 1080p-resolutie. Ook het laden gaat merkbaar sneller, hoewel het verschil niet groot genoeg is om gelijk uw oude exemplaar in de ruilen. Voor het streamen van hogere resoluties (4K) is daarnaast nog altijd de duurdere Chromecast Ultra vereist. Als upgrade is er te weinig veranderd om uw huidige Chromecast te vervangen, maar het blijft een handig apparaatje en een goeie koop voor wie er nog geen heeft. Zeker gezien de prijs.

Conclusie

Kleine upgrade voor handige en betaalbare media-streamer.

Adviesprijs: € 39,–

Voor meer informatie: https://store.google.com/product/chromecast

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>