Review: FreeStyle Edge gaming-keyboard

Speelt u het liefst uren achter elkaar spelletjes op de pc? Een goede houding is dan cruciaal om rsi-klachten te voorkomen.
De Freestyle Edge is een ergonomisch toetsenbord dat zich specifiek richt op gamers.

Het toetsenbord bestaat uit twee losse helften, aan elkaar verbonden met een kabel. Typen erop vergt zeker oefening, want door de lege ruimte in het midden zitten alle toetsen op een andere plek dan u gewend bent. Zelfs na enkele dagen stug doortypen, maakten we nog steeds meer tikfouten dan gebruikelijk. Even doorzetten dus, want de aparte plaatsing werpt wel degelijk direct zijn vruchten af voor uw spieren.

Minder krampachtig

U merkt namelijk minder spanning in uw schouders, en de armen rusten ontspannen naast het lichaam. Met de meegeleverde Lift Kit kantelt u de delen eventueel iets omhoog, zodat ook de polsen in hun natuurlijke houding kunnen blijven. Al met al bijzonder comfortabel.

Wat het toetsenbord juist voor gamers zo geschikt maakt, is (naast de mechanische aanslag) het feit dat iedere toets te herprogrammeren is. Aan de rechterkant ziet u acht knoppen, waar zogeheten macro’s aan te verbinden zijn. Dit zijn bepaalde knoppencombinaties of een reeks opeenvolgende toetsaanslagen, die met één tik worden uitgevoerd.

Knoppencombinaties

Dit werkt niet alleen in games, maar ook in Windows (denk aan een speciale toets voor Ctrl+Alt+Del) en elk ander programma naar wens. U kunt maar liefst negen verschillende toetsenbord-indelingen instellen. Elke toets kan dus tal van functies vervullen, die per programma verschillen. Zo misten we een numpad-gedeelte, tot we een speciale Excel-lay-out aanbrachten met simpelweg cijfers op de macrotoetsen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. U stelt het een en ander in via software die slim genoeg op het interne geheugen van het keyboard zelf staat. Zo neemt u uw persoonlijke instellingen overal mee naartoe. Omdat er zo veel opties zijn, is het allemaal nogal overweldigend. Maar wie zich erin verdiept, zet dit keyboard helemaal naar zijn hand.

Conclusie

Ergonomisch gaming-keyboard met talloze extra opties.

Pluspunten
Comfortabel, stevig, eindeloos naar wens in te stellen.
Minpunten
Hoge leercurve, duur.

Adviesprijs: € 239,­­–

Voor meer informatie: https://www.backshop.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>