Oreo slechts op 1 procent van Android-smartphones

De nieuwste Android-versie is inmiddels een half jaar uit, maar draait nog maar op 1,1 procent van alle Android-smartphones. Dat blijkt uit maandelijkse cijfers van Google, gemeten aan de hand van Play Store-bezoeken.

Android 8 (Oreo) lanceerde in augustus van 2017, eerst voor telefoons van Google zelf. Andere fabrikanten trokken daarna als vanouds veel tijd uit om de update te optimaliseren voor hun eigen merken. Die uitrol komt nu langzamerhand op gang. Zo heeft de OnePlus 5T de update deze week gekregen, naast de Xperia X en X Compact van Sony. Ook Nokia was er relatief snel bij.

Samsung-eigenaren wachten nog steeds, met geen definitieve datum in zicht. Aangezien dit naast Apple veruit het populairste smartphone-merk is, heeft dat een duidelijke impact op de gebruikersaantallen van Android Oreo. Zelfs de dit jaar gelanceerde Galaxy A8 draait standaard niet op Android 8, maar op Android 7.

Wel zien we telkens vaker dat nieuwe telefoons standaard toch op Android Oreo draaien, zoals de HTC U11 Plus en de Xperia XA2. Maar ja, consumenten moeten deze telefoons wel nog even kopen voordat Google ze als Android 8-gebruikers mee kan rekenen. 

Lees hier wanneer je de update voor jouw telefoon kunt verwachten.

Nougat

Inmiddels is Android 7 (Nougat) de meestgedraaide Android-versie, goed voor een marktaandeel van 28,5 procent. Ook Android 6 (Marshmallow) wordt nog veel in het wild gespot, 28,1 procent van de Android-telefoons draait daar op. Daarna volgt Android 5 (Lollipop), toch ook nog steeds goed voor 24,6 procent.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>