Review: Samsung Gear Fit 2 Pro

Op het gebied van fitnesstrackers is de Gear Fit 2 van Samsung al enige tijd een van de beste keuzes die u kunt maken, en nu is er een verbeterde versie van uit. Toch is dat niet per se de beste koop. Het hangt er maar net vanaf wat u met de wearable wilt doen.

De Gear Fit 2 Pro biedt ten opzichte van zijn voorganger offline Spotify-ondersteuning. Zo kunt u tijdens het sporten uw smartphone thuislaten en toch uw favoriete afspeellijsten beluisteren. Belangrijke kanttekening: om hier gebruik van te kunnen maken, is Spotify Premium (9,99 euro per maand) vereist.

Offline en onderwater

Bent u geen betalende Spotify-abonnee, dan kunt u net zoals bij de gewone Gear Fit 2 ook heel gemakkelijk uw eigen mp3′tjes inladen. Verder is de Pro-versie waterdicht, wat met name van belang is voor het bijhouden van zwemactiviteiten. Zwemt u niet, dan biedt het goedkopere broertje de betere prijs-kwaliteitverhouding. Welke versie u ook overweegt, in beide gevallen misstaat het bandje niet. Het gebogen amoled-schermpje ziet er luxe uit en is door zijn felle kleurweergave goed leesbaar, ook buiten in de zon.

Met en zonder smartphone

Om functies zit de Fit 2-serie trouwens niet verlegen, waarvan veel ook zonder smartphone werken. Zo worden hardgelopen of gefietste afstanden automatisch bijgehouden, mede dankzij de ingebouwde gps. Wanneer u weer thuis bent, worden deze data meteen doorgesluisd naar de Samsung Health-app op uw telefoon. En net als bij een smartwatch komen smartphonemeldingen binnen op uw pols, een handige extra. Continue hartslagmeting is een optie, maar slurpt wel energie. Dit terwijl de accuduur al niet heel denderend is. Na zo’n drie dagen is het weer tijd om op te laden.

Conclusie

Stijlvol en veelzijdig sporthorloge, maar biedt weinig nieuws t.o.v. zijn voorganger.

Pluspunten
Ontwerp, offline Spotify-ondersteuning, veel functies.
Minpunten
Meerprijs niet voor iedereen te rechtvaardigen.

Adviesprijs: € 229,99

Voor meer informatie: http://www.samsung.com/nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>