Review: iPhone X

De iPhone X kost minstens 1.159 euro en we hoeven u niet te vertellen dat dit veel geld is voor een smartphone. De vraag is dan ook meer dan ooit wat u daar precies voor terugkrijgt.

Ten eerste: het design is fantastisch. Het toestel voelt superluxe aan, met z’n glazen behuizing en prachtig glanzende randen. Het uiterlijk is zó fraai dat u voortdurend herinnerd wordt aan het feit dat u een peperduur toestel in handen hebt, maar dat heeft ook een nadeel. Uit tests blijkt dat de iPhone na een keer stuiteren waarschijnlijk niet meer te gebruiken is – het scherm werkt dan niet meer – én dat het bijna 600 euro kost om te repareren. Durf hem dan nog maar eens uit uw broekzak te halen.

Gezichtsherkenning

Het display van de iPhone X is mooi en superhelder, maar verder niet heel spectaculair. Een nadeel aan het ontwerp is dat een thuisknop ontbreekt. Daardoor duurde het toch zeker wel een week voor we opnieuw leerden omgaan met de bediening van iOS. Denk aan iets simpels zoals ontgrendelen: dat werkt nu aan de hand van gezichtsherkenning. Apple noemt het Face ID en het werkt gelukkig uitstekend. Met bril, zonder bril: ons toestel herkent ons zonder problemen … mits er voldoende licht is. ’s Nachts werkt het een stuk minder goed, en dan verlangen we stiekem toch weer terug naar de Touch ID uit goedkopere iPhones.

Plaatje!

Ook nieuw is de TrueDepth-camera. Daarmee maakt u onder andere geanimeerde emoji, ofwel animoji. Die doen precies uw gezichtsuitdrukkingen na, wat hilarisch is. Maar ook op fotografiegebied laat de iPhone X u niet in de steek. Zelfs bij erg weinig licht kunt u nog goede foto’s schieten. Hier zien we duidelijk verschil met bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus – en die was ook al niet slecht. Paradepaardje is en blijft de Portret-modus, waarmee u simpelweg prachtige plaatjes schiet. Nu met optische beeldstabilisatie, waardoor alles er net wat scherper uitziet. De iPhone X heeft al met al een hoop te bieden, maar voor de prijs verwachten we enkel het allerbeste. Door bepaalde designkeuzes van Apple is dat toch niet helemaal gelukt.

Conclusie

Prachtig ontworpen iPhone overtuigt niet helemaal op functioneel vlak.

Pluspunten

Design, scherm, optische beeldstabilisatie.
Minpunten

Duur, kwetsbaar, sommige nieuwe functies zijn overbodig.

Adviesprijs: vanaf € 1.159,–

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/iphone-x/

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>