Review: Huawei Mate 10 Pro

Extra grote telefoons vinden nog altijd gretig aftrek: kijkt u naar het succes van de Note-serie van Samsung. Huawei zet daar de Mate-serie tegenover, met de Mate 10 Pro als nieuwste model.

Het toestel ziet er fraai uit, met een ongewone beeldverhouding van 2:1. De voorkant lijkt bijna volledig uit scherm te bestaan. De kwaliteit van het amoled-scherm is verder erg goed. Vooral de kleurweergave en helderheid zijn om de vingers bij af te likken.

Leerling

Meest opvallend aan de Mate 10 Pro is de zogeheten Neural Processing Unit. Deze chip is onderdeel van de processor en is voorzien van kunstmatige intelligentie. De mogelijkheden daarvan zijn pas sinds kort beschikbaar voor app-bouwers, dus veel tests hebben we er nog niet mee kunnen uitvoeren. Huawei heeft het zelf bijvoorbeeld wel slim toegepast in de camera-app. Wanneer u het toestel richt om een foto te maken, herkent de NPU het type object – een huisdier, eten of tekst bijvoorbeeld. De camera-app kan vervolgens automatisch de optimale afstelling configureren om de beste foto te maken. De kleuren van foto’s ogen realistisch, het dynamisch bereik is keurig en de kiekjes worden snel en scherp geleverd. Soms zijn ze wel wat overbelicht.

Appeltje te schillen

Nadelen vinden we vooral op softwaregebied. Hoewel er kleine stapjes vooruit worden gezet en het wat betreft overbodige voorgeïnstalleerde apps naar een acceptabel niveau kruipt, blijft de Android-schil van Huawei slordig. We denken dan onder andere aan de visuele stijl, het standaard ontbreken van een applicatie-overzicht en knullige typfouten. Daar staat wel weer een erg goede accuduur tegenover. Voordelen genoeg dus, maar houdt rekening met enkele concessies.

Conclusie

Indrukwekkende hardware met enigszins gebrekkige software.

Pluspunten

Ontwerp, specificaties, accuduur.
Minpunten

Prijs, EmotionUI-schil, geen koptelefoon-ingang.

Adviesprijs: € 799,–

Voor meer informatie: http://consumer.huawei.com/en/phones/mate10-pro/

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>