‘Samsung domineert met 63 procent van alle Android-toestellen’

Foto:  AFP

Dat blijkt uit cijfers van Localytics, een statistiekenverzamelaar die gekeken heeft naar 25 miljoen Android-apparaten van oktober tot november 2013.

Samsung bleek goed voor 63,3 procent van die toestellen terwijl concurrenten HTC, LG, Sony en Motorola op grote afstand volgen.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Localytics. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Of Localytics ook cijfers uit China meeneemt, is niet duidelijk. Grote Chinese merken als Huawei en ZTE ontbreken in de cijfers. Mogelijk wordt alleen gekeken naar toestellen met Google Play terwijl in China veel Android-toestellen verkocht worden met Chinese applicatiewinkels.

Samsung heeft als marktleider in Android dan ook de populairste toestellen. Volgens Localytics is de Galaxy S III met 15,1 procent de populairste smartphone. De nieuwe Galaxy S4 staat met 7,5 procent op plek twee.

Bekijk een lijst met de populairste smartphones en tablets

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>