Schermafbeeldingen maken met Firefox Quantum

Er is een nieuwe versie van Firefox uit, die zich laat kenmerken door een flinke snelheidswinst. Maar Firefox Quantum heeft ook wat extra functies gekregen, zoals een ingebouwde tool voor het maken van schermafbeeldingen.

Met het nieuwe onderdeel van de browser kun je screenshots maken van de websites die je bezoekt. Hele pagina’s, of slechts van bepaalde delen. Om daarmee aan de slag te gaan, heb je eerst de nieuwe Firefox-versie nodig. Je haalt de update binnen via Help > Over Firefox in het menu rechtsboven.

Lees hier meer over Firefox Quantum.

Screenshots maken

Om een schermafbeelding te maken, tik je op de drie horizontale bolletjes in de vernieuwde adresbalk. Klik op de onderste optie: Een schermafbeelding maken. Wanneer je dit de eerste keer doet, kom je op een pagina terecht waar Mozilla je informeert over de nieuwe functie.

Druk je in het vervolg op de screenshot-knop, dan kun je onderdelen van websites selecteren en er op klikken om een schermafbeelding te maken. Je krijgt vervolgens twee mogelijkheden, Downloaden naar je harde schijf of Opslaan. Bij die laatste optie wordt het beeld maximaal 14 dagen in de cloud bewaard.

Bewaren en delen

Tijdens het proces zie je bovenin een menu staan. Met Volledige pagina opslaan maak je een schermafdruk van de hele webpagina, ook het deel dat je niet kunt zien zonder te scrollen. Met Zichtbaar gebied opslaan sla je alleen het deel op dat boven die grens te zien is. 

Via Mijn afbeeldingen kom je uit bij de screenshots die je eerder in de cloud hebt opgeslagen. Bovenin zie je drie knoppen, waarvan de middelste je de afbeelding laat delen met anderen. Bijvoorbeeld via Facebook, Twitter of e-mail.

Klik tot slot op de vuilnisbak om het beeld eventueel te verwijderen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>