Richt je huis virtueel in met AR-app IKEA Place

Het is nu mogelijk om de nieuwe app IKEA Place te downloaden. Gebruikers met een iPhone en iOS 11 kunnen virtueel meubels plaatsen in een ruimte met behulp van augmented reality.

Lees ook: Dit zijn de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Je hebt een iPhone met iOS 11 nodig omdat de app werkt in combinatie met ARKit. Apple’s nieuwe platform maakt geavanceerde augmented reality mogelijk. Niet alleen worden stoelen en kasten op de juiste schaal ten opzichte van je kamer getoond, ook de belichting ervan is erg natuurlijk. 

Kijken en kopen

Op die manier kun je precies zien of bepaald meubilair goed bij de rest past, en is ook de grootte ervan beter in te schatten dan wanneer je in een winkel zou staan. Nadat je een kamer hebt ingericht met virtuele meubels, kun je er een afbeelding van versturen naar vrienden. Uiteraard is het ook mogelijk om de items gelijk te bestellen via de website van IKEA.

Het is overigens niet de eerste keer dat het woonwarenhuis de virtuele werkelijkheid omarmd. De IKEA VR Experience plaatst je in een keuken vol IKEA-spullen, en daarnaast experimenteert men in het buitenland met een virtual reality-winkel.

Ikea Place is nu te downloaden in de App Store.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>