Dieven maken opnieuw miljoenen euro’s aan bitcoins buit

Dit maal zijn er in China in totaal 3,1 miljoen euro aan bitcoins verdwenen. Dit komt omdat GBL, een Chinese wisseldienst voor bitcoins, plotseling van het internet is verdwenen. Bij dit soort wisseldiensten kan geld worden opgeslagen en is het ook mogelijk om bitcoins voor écht geld om te ruilen en andersom. Eerder werden er ook al bitcoins gestolen door een lek in een zogenaamde ‘online portemonnee’.


‘Onbetrouwbare sites vermijden!’


Heel verrassend is het plotselinge verdwijnen van Coindesk niet, vindt Bitcoin-nieuwssite Coindesk. Volgens de site had GBL een nogal dubieuze reputatie. Het bedrijf zou namelijk in Hong Kong zijn gevestigd, maar de servers stonden in Peking. Bovendien bleken er geen duidelijke contactgegevens voorhanden van de online bitcoin-portefeuille.


Een aantal Chinese fora waarschuwden voor het gebruik van GBL, maar dit weerhield de ruim duizend mensen er niet van om hun geld in de online wisseldienst te steken. De afgelopen maanden wist GBL daardoor 3,1 miljoen euro aan bitcoins te verzamelen. Deze zijn nu spoorloos, net als het bedrijf zelf.


Ook in Nederland te gebruiken


De volledig digitale valuta bitcoin is al via verschillende online wisseldiensten te verkrijgen. Hiermee kunnen euro’s – maar ook andere valuta’s – omgezet worden in de digitale munteenheid. De meeste webwinkels accepteren bitcoins echter nog niet als geldig betaalmiddel. In Nederland is Thuisbezorgd.nl nu één van de eersten, maar sommige cafés staan ook al bitcoinbetalingen toe. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>