‘Twitter wilde beursgang als Facebook voorkomen’

Foto:  Bloomberg

Twitter-CFO Mike Gupta zou banken voorafgaand aan de beursgang van Twitter hebben doorgelicht over hoe zijn bedrijf de problemen die Facebook had kon voorkomen. Dat meldt Reuters.

Twitter zou bewust hebben gekozen voor zakenbank Goldman Sachs zijn aandelen te laten verkopen, waar Facebook dat door bank Morgan Stanley liet doen. En terwijl Facebook op de Nasdaq staat, is Twitter op de New York Stock Exchange genoteerd.

Ook maakte Twitter er zaak van zijn aandelen voor een prijs aan te bieden die laag genoeg was om grote interesse te wekken, om zo de prijs de eerste dagen hoog te houden. De aandelenprijs voor Twitter stond vrijdag op zo’n 42 dollar, nog ruim boven initiële prijs van 26 dollar.

Twitter-CEO Dick Costolo zou in aanloop naar de beursgang persoonlijk langs zijn gegaan bij alle investeerders. Volgens anonieme bronnen van Reuters gingen die bijeenkomsten er allemaal erg ” zakelijk en professioneel” aan toe.

Bekijk de populairste tweets van 2012

Hoe is Twitter ontstaan en wat gaat er veranderen?

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>