MasterCard gaat betalingen verifiëren met kunstmatige intelligentie

Met de kunstmatige intelligentie moeten frauduleuze betalingen vaker worden weggefilterd, terwijl legitiem betaalverkeer er wel doorheen komt. Het nieuwe systeem zal wereldwijd door MasterCard worden gebruikt.

De kunstmatige intelligentie kijkt bij accounts van klanten hoe iemand geld besteedt. Op deze manier wil het creditcardbedrijf automatisch detecteren wanneer er verdachte betalingen worden gemaakt. Zo kan een kredietkaart worden geblokkeerd als er abnormaal winkelgedrag wordt gedetecteerd.

Op het moment kijkt een computer al of een betaling wel klopt, maar daarbij wordt gekeken naar een vaste set variabelen. De kunstmatige intelligentie leert op basis van iedere transactie om foute betalingen beter te herkennen, waardoor het systeem op termijn slimmer wordt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>