Financiële gegevens Philips-medewerkers uitgelekt

Dat bevestigt het bedrijf vrijdag na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens een woordvoerder gaat het om gegevens die doorgaans op een jaaropgave staan, waaronder adressen, burgerservicenummers en salaris. Het uitgelekte bestand verscheen op de site Pastebin, waar vaak gelekte en gehackte informatie verschijnt.

Philips heeft een onderzoek ingesteld naar het lek. Hoe de gegevens naar buiten konden komen is nog niet exact duidelijk, maar volgens de woordvoerder is een externe dienstverlener van Philips mogelijk de bron.

Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Sinds dit jaar is het verplicht om melding te maken van uitgelekte persoonsgegevens. Ook de betrokken medewerkers zijn geïnformeerd en worden op de hoogte gehouden van het onderzoek.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>