‘Nintendo Switch speelt geen 3DS- of Wii U-games af’

Dat heeft een woordvoerder van Nintendo bevestigd aan IGN. Nintendo kondige de Switch vorige week aan. De console was daarvoor maandenlang bekend onder de werktitel Nintendo NX.

De Nintendo Switch is een hybride console, waarmee spellen op zowel de televisie als onderweg gespeeld kunnen worden. De draagbare handheld-spelcomputer wordt met een speciale dock op de tv aangesloten.

Als de Switch uit zijn dock wordt gehaald, kan de gebruiker er twee controllerdelen op aansluiten om een draagbare spelcomputer te vormen. Deze controllerdelen kunnen los ook worden gebruikt om spellen te bedienen. Meerdere spelers kunnen op één Switch gamen door ieder een controllerhelft te gebruiken.


Cartridges

Games voor de console worden op cartridges aangeboden, in plaats van DVD’s. Als de console op een tv is aangesloten, kan een klassieke gamecontroller worden gebruikt.

De Switch zal in maart 2017 op de markt worden gebracht. Een prijs is niet bekendgemaakt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>