‘Wereldwijde smartphoneverkoop groeit in 2016 met 6,6 procent’

Dat meldt marktonderzoeker GfK. Daarbij is gekeken naar alle smartphoneverkoop tot aan oktober 2016, plus een voorspelling voor de rest van het jaar.

GfK verwacht dat er in 2016 in totaal 1,4 miljard smartphones verkocht zullen worden. In 2015 waren dat er 1,3 miljard, wat wijst op een groei van rond de 6,6 procent. 

Het aantal verkochte smartphones groeit volgens de onderzoekers het hardst in China. Daar steeg smartphoneverkoop met 15 procent. 

In het westen begint de markt voor smartphones af te vlakken. In Noord-Amerika was een groei van 0 procent, terwijl er in West-Europa een krimp is van 1 procent. 

De Chinese markt is in 2016 goed voor 444,7 miljoen verkochte smartphones, denkt GfK. Dat is groter dan Noord-Amerika en West-Europa, waar respectievelijk 191,7 en 133,7 miljoen verkopen worden verwacht.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>